DE BESTE APP VOOR FOTOBEWERKING

Het artikel bespreekt de beste foto-bewerkingsapplicaties die je moet uitproberen. Leer hoe je je foto’s kunt verbeteren en transformeren met deze handige apps. Krijg tips en trucs om je foto’s naar een hoger niveau te tillen. Ontdek welke app het beste bij jou past!

SNAPSEED

Snapseed is een applicatie ontwikkeld door Google maar het is ook beschikbaar voor IOS. Deze software is 100% gratis (geen in-app aankopen) en bevat geen advertenties.

Dankzij de app kan je echte artistieke creaties maken van je foto’s. Het is toegankelijk voor beginners, maar ook voor gebruikers met enige kennis van fotobewerking. De interface heeft drie menu’s: stijlen, gereedschap en exporteren. Elk menu is goed doordacht en duidelijk genoeg voor iedereen om er zijn weg in te vinden.

PIXLR

Pixlr is een gratis downloadbare applicatie voor IOS- en Android-smartphones en -tablets waarmee je jouw foto’s vanaf jouw apparaat kunt bewerken. Er is ook een gratis Pixlr service direct beschikbaar via hun website.

Met deze gratis fotobewerker (met enige reclame) kan je onvolkomenheden in je foto’s corrigeren, zoals rode ogen, gele tanden en schaduwen op een gezicht, de huid gladstrijken en de scherpte verbeteren. Het biedt echter ook andere interessante bewerkingsfuncties zoals stickers over je foto’s plakken en stijl en sfeer toevoegen. Met Pixlr kan je ook gemakkelijk collages en montages maken voor originele presentaties.

aviari

Aviary is een gratis bewerkingssoftware voor mobiele apparaten (IOS en Android) die alle tools bevat die je nodig hebt om je foto’s te verbeteren. Je kan jouw foto’s bijsnijden en de grootte wijzigen, de helderheid, het contrast en de witbalans veranderen, de scherpte verbeteren, rode ogen verwijderen of tanden witter maken… Maar je hebt ook 12 voorgeprogrammeerde effecten, stickers, memes en tekengereedschappen. Wat wil je nog meer?

Deze software is een eenvoudige en leuke manier om in enkele seconden geweldige foto’s te maken. Je krijgt toegang tot professionele filters, creatieve kaders en stickers, bewerkingstools en nog veel meer om je te helpen geweldige foto’s te maken en te delen!

PicsArt

Picsart (IOS en Android) kan veel doen voor een gratis applicatie! Het is zeer intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Als je jezelf erop toelegt, zijn de resultaten vergelijkbaar met photoshop (althans in het amateurstadium). Naast het feit dat deze applicatie volledig gratis is, is het één van de meest professionele op de markt. De applicatie heeft ook een GIFS creator, die je kan delen met je vrienden!

Met meer dan 150 miljoen gebruikers wereldwijd, kan de foto- en video-editor Picsart jouw creativiteit echt tot leven wekken. Maak collages op professioneel niveau, ontwerp en voeg stickers toe, verwijder en verander snel achtergronden, probeer populaire bewerkingen zoals Golden Hour, Mirror Selfies en retro VHS- of Y2K-filters. Picsart is jouw alles-in-één editor en creator, met alle tools die je nodig hebt om jouw foto’s te laten opvallen.

Adobe Photoshop Express

Met de gratis Photoshop Express smartphone-app (IOS en Android) heb je alles in de hand om afbeeldingen snel te bewerken zodat ze opvallen op sociale media. Met de mogelijkheid om premium functies toe te voegen, kan je geavanceerde bewerkingen in een handomdraai uitvoeren.

Verbeter je foto’s met de slimme gereedschappen van Photoshop die complexe taken zoals bijsnijden, uitsnijden en retoucheren makkelijk aankunnen. Selecteer meerdere onderwerpen om tegelijk te bewerken en met meer thema’s, stickers en overlays kan je pas echt creatief aan de slag! Je kan ook foto’s rechtstreeks in de app bewerken, leuke effecten toevoegen met de voorinstellingen kan je jouw foto’s verbeteren één klik (make-up, gladde huid, ..).

Zoals je ziet, zijn er heel wat mogelijkheden om de foto’s die je aan je Tribu krant toevoegt, aan te passen. Rode ogen? Pixlr en Aviary zijn perfect om dit soort onvolkomenheden te corrigeren. Wil je graag filters aan je foto’s toevoegen? Dan is PiscArt de juiste app voor jou! Nu hoef je alleen nog maar je creativiteit de vrije loop te laten en één van jouw beste Tribu’s ermee maken.