ONZE 3 FAVORIETEN DIE FAMILIEGENERATIES OPNIEUW VERBINDEN

In dit artikel zal ik het niet hebben over de gekende applicaties die je waarschijnlijk al op je telefoon hebt staan: Spotify, Messenger, Whatsapp, Youtube,… De gepresenteerde toepassingen zijn allemaal gratis en zullen een echte meerwaarde geven aan het dagelijkse leven van jouw gezin.

FamilyWall

Een zeer nuttige familie agenda om een overzicht te krijgen van ieders activiteiten. We hebben allemaal wel al eens meegemaakt dat je over 2 uur de verjaardag van een vriend hebt en je je realiseert dat het zondag is. Alle winkels zijn dicht en je hebt geen cadeau. Om dit vervelende moment te vermijden, downloadt je FamilyWall. De gedeelde agenda synchroniseert met alle gezinsleden, dus er is geen excuus meer om iets te vergeten of om dat familiespel niet in te plannen!

Yuka

Is er iets belangrijker dan je gezin goed en gezond voeden? Niet veel, hoor ik je zeggen. In een tijdperk van onophoudelijke reclame op TV, in de metro, op je telefoon, zien we soms geen onderscheid meer tussen goede producten of chemische producten.

Yuka is een voedingsapp die daar verandering in wil brengen. Je scant je producten in de winkel of thuis om de score te bekijken. Maar daar blijft het niet bij. De app geeft je ook een heuse productanalyse. Te veel toevoegingen, te veel suiker, te veel vet, te veel calorieën? Misschien verander je je manier van eten dankzij Yuka. De beste producten zijn niet noodzakelijk diegene die je verwacht.

Stocard

Stocard is een applicatie om klantenkaarten op te slaan. Geen ultra dikke portefeuilles en geen paniek meer aan de kassa omdat je je klantenkaart niet kunt vinden. Scan de streepjescode van jouw kaarten rechtstreeks in de app en vind ze met één klik terug. Je kan slechts één klantenkaart per winkel en per gezin gebruiken. Een tijd- en plaatsbespaarder die je niet meer kan missen!

Forest

We zijn volledig verslaafd geraakt aan onze smartphones: we checken ze gemiddeld 221 keer per dag, wat neerkomt op één keer per zes minuten (zonder rekening te houden met onze slaapuren). Dit is niet de beste manier om tijd met je gezin door te brengen. Zodra er een rustiger moment aanbreekt, is onze reflex om onze telefoon te pakken. Forest is een toepassing waarmee je kunt kiezen hoeveel tijd je offline wilt doorbrengen. Zodra je het aantal minuten of uren hebt gekozen, begint er een boom te groeien. Als je de applicatie verlaat voordat de tijd om is, zal deze worden vernietigd. Zeer nuttig dus om tijd met het gezin in te plannen. Forest kan ook worden gebruikt door studenten om hen aan te zetten hun telefoon aan de kant te laten liggen tijdens het studeren.

7 minutes workout

De wekker gaat af en de meeste onder ons snakken naar een paar minuten extra slaap. Tot die ‘paar extra minuten’ uitlopen in een last minute rush om op tijd op school of op het werk te zijn. 7 minutes workout is een sport applicatie die je wakker maakt voor de dag! Deze dagelijkse workout, die je met het gezin kunt doen, helpt je om de dag op een goede manier te starten. Is het dan niet de moeite waard om je wekker 10 minuten eerder te zetten zodat je de hele dag in vorm kunt zijn?

Too Good To Go

Ga jij ook voor zero-waste? Too Good To Go is een applicatie die handelaars en particulieren met elkaar in contact brengt om verspilling van onverkochte goederen te voorkomen. Jij profiteert van afgeprijsde producten en de winkeliers vermijden verspilling. Kortom, een win-win situatie!

De plus, il est très facile de conserver certains aliments si votre menu de la semaine était déjà choisi, un petit tour au congélateur et votre menu de la semaine prochaine est prêt.

Familizz

Familizz is onze favoriet omdat ook wij alle generaties van families bij elkaar willen brengen. Familizz is een applicatie waarmee je in contact kunt blijven met oudere bewoners in een rusthuis. Het team van de residenties deelt met je het dagelijkse leven van de bewoners alsof je er zelf bij bent, en je bent met één klik op de hoogte van de activiteiten van jouw grootouders. Het is een toepassing die een aanvulling kan zijn op jouw Tribu krant.

Pictionary Air

Het legendarische spel dat we allemaal hebben gespeeld is nu beschikbaar op mobiel! Pictionary Air is bijgewerkt met nieuwe spelmodi en een nieuwe manier om op je scherm te tekenen. Het is niet altijd gemakkelijk om op een klein scherm te tekenen, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje en, laten we eerlijk zijn, een mislukte tekening is een stuk leuker dan een Rembrandt 🙂

Tribu

We bewaarde de beste app voor het laatst! We sluiten deze top 10 van de familie app’s af met Tribu, de ideale applicatie om samen met je familie het mooiste cadeau van allemaal te maken, een familiekrant: https://www.mytribunews.com/produit/. Pas je lay-out aan, kies jouw foto’s en vertel jouw verhaal aan jouw familie en/of grootouders. Aan het eind van de maand wordt de krant afgedrukt en per post verzonden. Elk lid van de familie kan inhoud toevoegen en de krant bewerken wanneer hij/zij wil, waar ook ter wereld.